SURF SPOT #45: Pavones

2015-09-22



Pavones: coneguda mundialment com l'onada més llarga d'esquerres de centre Amèrica ja que a sud Amèrica hi ha l'onada de Chicama la més llarga del món, que també vam conèixer aquí.

Aquesta onada en diferencia a Chicama trenca sobre una bancada de roques de riu, coblestones, fent que l'onada sigui més perfecta i potent que la seva germana gran del Perú.

Publicitat:
···
Pavones està a prop de la frontera amb Panamà a la Península de Nicoya i després de recorre més de 50 km per carreteres de sorra acaba el camí. Aquí és on vam trobar un dels llocs més macos de Costa Rica, natural, semi verge, bones onades i uns rius d'aigua cristal·lina increïbles.

Per nosaltres va ser tot un luxe poder acampar a primera línia del mar, sota cocoters i vegetació exuberant... les onades trencaven a pocs metres d'on dormíem, a més un riu d'aigües transparents corria per un costat de l'autocaravana el qual fèiem servir per rentar-nos tant nosaltres com la roba.


Pavones és una onada super llarga d'esquerres que pot arribar a recorre fins a 2 quilòmetres en els dies bons. L'onada comença a la desembocadura d'un riu el qual subministra bones pedres a la banca, des d'allà comença a trencar l'onada passant per diferents seccions.

És una onada que no rep gaire mar ja que es troba a dins de la badia fent que quedi molt protegida de l'entrada d'onatge del Pacífic, ara bé quan hi ha un bon swell Pavones es posa crowd, ple de gent i ple de bones i llargues onades d'esquerra.

La millor època i la que te millors onades és a la temporada humida que va des de maig a l'octubre.
  


El vídeo de la nostra estada a Pavones: