SURF SPOT #44: Punta Banco

2015-09-22

Punta Banco: Prop de la frontera amb Panamà a la península de Nicoya i després de recorre més de 50 km per carreteres de sorra acaba el camí. Aquí és on vam trobar un dels llocs més macos de Costa Rica, natural, semi verge, bones onades i uns rius d'aigua cristal·lina increïbles.


Publicitat:
···
A Punta Banco acaba la carretera per això hi arriba molt poca gent, a més les onades acostumen a ser grans degut a la bona exposició a mar obert de les seves platges. Tot això combinat amb l'amabilitat dels pocs residents del poblet fa d'aquest indret que sigui màgic i inigualable.


Per nosaltres va ser tot un luxe poder acampar a primera línia del mar, sota cocoters i vegetació exuberant... les onades trencaven a pocs metres d'on dormíem, a més un riu d'aigües transparents corria per un costat de l'autocaravana el qual fèiem servir per rentar-nos tant nosaltres com la roba.




Hi han diferents onades al voltant de Punta Banco, la veritat és que no hi ha una onada com a tal. És per això que fa tant especial aquest lloc. Hi han onades de dreta que trenquen sobre sorra i també hi han que trenquen sobre fons de roca o reef. Les esquerres també son molt bones i les pots trobar també de sorra o de roca així que hi ha de tots els gustos.

Les mitges marees pujant son les millors sobretot si es vol surfejar les onades de roca.
Com diem, aquesta part del Pacífic és molt sensible a les onades, així que gairebé qualsevol mar fa que el surf sigui perfecte en aquesta platja.
Hi han dues temporades, la seca que normalment no plou, i la humida que plou a bots i barrals.



Us deixem amb un vídeo de les nostres aventures per Punta Banco.