NICARAGUA: Costa Pacífic, surfejant Popoyo #20.2

2015-04-10

Direcció a la platja de Nicaragua, després de passar uns dies fent kite al gran llac que porta el nom del mateix país i fent voltes per la ciutat colonial de Granada, només teníem sensacions estranyes, tant per estar a Nicaragua un país un xic més perillós com per totes les històries que ens havien explicat sobre platges i onades privades a causa de la compra massiva de terres per part dels “gringos” nord-americans.

Publicitat:

San Juan del Sur hi ha onades de no gaire qualitat, platges de sorra i molta festa nocturna, tothom ens aconsellava que anéssim allà però nosaltres vam desviar-nos uns quilòmetres al nord per anar a buscar una de les onades més potents del país, anomenada Popoyo, però també un lloc idíl·lic pels amants del longboard. Abans de continuar us mostrem el primer vídeo d'aquest indret:



Sabíem que les terres que envolten Popoyo són privades, molts anys de lluitat d’un nord-americà contra la comunitat han donat fruit i al final ha guanyat als judicis podent-se quedar amb totes les terres que voregen aquestes onades i així poder explotar-les turísticament. Per sort i durant l’últim tram del trajecte per arribar a Popoyo ens vam trobar a un jove local que ens demanar autostop per anar a la platja, gràcies a ell vam poder accedir a la propietat privada sense pagar, ja que els locals no paguen però si els turistes. El noi, de camí a la platja, ens va explicar com funciona el sistema de “ranchos”, és a dir, propietats privades. A més ens va ensenyar totes les diferents onades que trenquen a Popoyo. Sort que ens va acompanyar fins al surf spot perquè si ens haguéssim hagut de guiar per les seves indicacions... encara estaríem donant voltes! Al vídeo ho podeu escoltar:


El lloc és natural, gairebé sense explotació humana més que un parell de petits hotels, cases de pescadors, i enfront de la millor onada, un petit restaurant sota una gran ombra feta de palma i fusta. Des d’allà les vistes a l’onada són de somni. Durant els següents mesos van construir molta més infraestructura que serviria per acollir una prova del campionat mundial de surf de la ISA.



En arribar vam anar a parlar amb el copropietari de tot plegat, Capitan Lobo, i amb molt bon humor i simpatia ens va deixar quedar-nos a viure al pàrquing durant el temps que volguéssim a canvi de fer algunes fotos de l’entorn. Increïble, era un lloc màgic on teníem aigua, lavabos i restaurant sense pagar, i el més important, diferents tipus d’onades i natura semi verge.




Així vam passar gairebé un mes, gaudint d’aquest espai i les seves onades. La Cristina es va enamorar de la dreta de Popoyo, on cada tarda s’hi feia la seva sessió privada amb la taula curta i els “late drops”, en canvi l’Òscar es trobava més còmode a l’esquerra de l’altre badia, on una onada lenta i llarga per longboard trencava sobre un fons de pedres i que gairebé ningú més surfejava.





Un total de 7 onades diferents hi ha a la zona coneguda com Popoyo encara que la més famosa és el reef situat 500m mar endins que només trenca quan hi ha onades molt grans, per sort vam tenir la oportunitat de veure’l funcionar i us assegurem que és tot un espectacle.





Salut i bones oandes!