SURF SPOT #30: Huanchaco, PERU

2014-05-12

Huanchaco: Un altre lloc màgic de la costa peruana és la Punta de Huanchaco, conegut mundialment per els Caballitos de Totora, petites embarcacions individuals que fan servir el pescadors dels voltants d’aquesta localitat. Segons investigacions recents, aquestes embarcacions van ser dissenyades per agafar les onades quan tornen a la costa. 


Diuen que aquest pescadors poden ser els primers surfistes de la història ja que s’han trobat restes de Caballitos de Totora de fa més de2500 anys b.c.


Tornant a Huanchaco, avui en dia ofereix un dels surf spot de la zona amb més comoditats per dormir i menjar, a destacar la verda natura que l’envolta, recordem que Perú és desert i paisatge àrids.

A part la seva onada llarga i fàcil d’esquerra que trenca més enllà del turístic moll de fusta acull campionats mundials de longboard , és aquí també, d’on surten els millors surfistes de taula llarga del país coneguts mundialment i és que la constant i suau onada de Huanchaco dona molt lloc per caminar damunt d’aquestes taules llargues.




Si Huanchaco està gran la millor opció és conduir uns km al nord fins Chicama i si t’avoreixes de l’onada més llarga del món o el swell és petit, a pocs km al nord per una pista de sorra trobes Puemape on normalment recull més mar.