SURF SPOT #29: Bermejo, PERU

2014-05-10

Bermejo: Per nosaltres una de les millors platges del Perú per molts motius diferents...

Conduint per la Panamericana, en mig del gran desert peruà i sense indicació, si busques onades pots trobar aquest especial indret. 
No son els hotels de luxe ni els atractius nocturns els que fan d’aquest lloc una meravella, si arribar-hi és complicat és gràcies a la nul·la informació o indicació i és això que fa que els llocs mantinguin la seva naturalesa intacta.


Bermejo és una petita badia més de la gran costa peruana, no és maca per la seva vegetació ja que l’àrid paisatge i la poca pluja no deixen créixer res. Quatre cabanes de pescadors vigilen la costa de la badia nit i dia, sortint a pescar en petites embarcacions de dos mariners.

Si hi ha un handicap al surf de Perú és el vent fort i constant de la mateixa direcció d'on venen les onades, sud. Per això aquesta platja és tant apreciada, el vent bufa offshore creant onades llargues i solitaries.


Aquest pointbreak d’esquerra convida a singlefin i a longboards en dies petits per poder caminar per les infinites esquerres... shortboard per takeoff radicals en dies més grans, seccions potents però constants. El banc de sorra canvia segons la temporada així que les onades poden desaparèixer o trencar malament durant el canvi d’estació.