Viatge al passat per afrontar el present i tenir cura del futur

2013-01-07


Aquest és un viatge que et transportarà al passat per reflexionar sobre el present i ser una mica més conscients del futur que entre tots volem construir.

Com molts sabeu portem dos anys i mig de ruta pel món; explorant, desaprenent i aprenent, enriquint-nos amb molts valors que havíem oblidat o simplement no ens han traspassat les nostres generacions i que veritablement valen la pena tornar a introduir-los al dia a dia. Podríem destacar la humanitat envers les persones que ens envolten, la austeritat envers les coses que necessitem... aquest escrit no tracta de donar lliçons morals a ningú, simplement reflexa el canvi d’ideals, ara que entrem en una nova era per a l’esser humà.

Muntanyes del Pirineu Gironí, amb les seves masies. Colors d'hivern.

La pregunta que més ens venia al cap, endinsats en aquesta crisis econòmica i de valors, era la següent: I que farem per canviar quelcom? O millor dit: Que podem aportar per fer realitat aquest anhel de canvi global?

El passat mes de Novembre vam estar a un petit poblet del Pirineu Gironí, Espinavell. Gràcies a tot el que hem anat aprenent aquests anys i envoltats per la meravellosa natura que hi tenim a Catalunya, vam començar a redactar el nostre següent projecte.

Espinavell, vista del Costa Bona nevat.

Es tracta d’un vincle amb la natura, un cercle tancat que tant ens beneficia a nosaltres com al món on vivim. D’això se’n diu ecologia.

Gràcies a aquesta crisis que molts considerem una estafa, hem pogut obrir els ulls i adonar-nos d’on vivim, cap a on anem  i, on volem anar realment. Què volem transmetre als nostres fills, què volem fer durant aquest espai de temps que tenim a la vida...

Durant l’estada a Espinavell ens vam decidir per tancar aquest cercle del que parlàvem, un cercle que combina la feina al camp de forma biodinàmica, és a dir, totalment ecològica, i la venda de tot tipus de productes del mateix origen.


En definitiva, hem recuperat espais abandonats per començar a treballar la terra com antigament es feia, molt abans que les grans corporacions comencessin a cultivar amb transgènics i sense cap cura del medi ambient. Ara sabem que el que és bo pel nostre cos també ho és pel medi ambient. Si cuidem la natura ens cuidem a nosaltres!

Recuperació d'espais per llaura-los.

En poc temps l’augment de les botigues de productes ecològics reflexa que la societat està canviant. El canvi està en cadascú de nosaltres i així ho hem volgut expressar obrint una nova tendeta a Barberà del Vallès relacionada amb tot el món de l’ecologia; L'eco Tendeta.

No hi ha competència en aquest món, si guanyes tu guanyo jo, la terra, els meus fills i els rius, les muntanyes, el veí i la mare que ens va parir, les platges i l’aire... Tu menges bé, sa i de retruc tenim cura de la natura.

L'eco Tendeta a Barberà del Vallès, Passatge Sagrera nº 2.

Un clar canvi global! Què és sinó això? Et convidem a formar part d'aquest canvi. Visita'ns!