CATALUNYA: Mercat ecològic itinerant del Vallès, l'eco Tendeta

2013-01-19

A la comarca del Vallès occidental hi trobem cada dissabte un Mercat amb paradetes de tot tipus de productes ecològics. Aquest mercat te un format itinerant que es trasllada cada dissabte a una de les 4 poblacions que el formen. Els horaris son de 9 del matí a les 14h.


Una de les paradetes del Mercat ecològic del Vallès.
Les dates d’itinerància son; primer dissabte a Sant Quirze, segon a Cerdanyola, el tercer a Barberà del Vallès i per últim a Rubí i es torna a començar. El mercat està organitzat pels 4 ajuntaments i amb la col·laboració de la generalitat de Catalunya, el consorci de turisme del Vallès Occidental i la CCPAE.

La CCPAE és el consell català de la producció agrària ecològicaÉs l’autoritat de control de Catalunya i la seva funció és auditar i certificar els productes agroalimentaris ecològics de casa nostra.
El darrer cap de setmana, a Barberà, va coincidir la fira de Santa Llúcia amb el mercat ecològic, així que l’ajuntament va animar als comerciants a muntar les paradetes dissabte i diumenge.  Molts ciutadans va passejar ambdós dies, van comprar i sobretot es van informar d’aquest món ecològic que tot just irromp en la cultura d’aquest municipi de 35.000 habitants.

Ambient a la plaça de l'ajuntament de Barberà del Vallès.
L’eco Tendeta, una botiga de tot tipus de productes ecològics acaba d’obrir al públic al casc antic de Barberà, just al Passatge Sagrera º 2. Ens diuen que és la primera botiga ecològica del municipi.

Tornant al mercat, podem dir que s’hi respira molt bon ambient, i com ells mateixos diuen; al mercat hi venem salut i proximitat però també somriures.

La resposta dels ciutadans envers els productes ecològics augmenta any rere any.
Aquí hi podem trobar tot tipus de productes agrícoles, naturals i ecològics. Una varietat de fruita i verdura de pagesos de la zona. Mels i formatges artesanals  acompanyats del millor pa de llavors… els productes, a part de ser de la zona, compleixen un altre requisit i és ser exclusivament producte de temporada.



Això  assegura que no s’ha emmagatzemat en càmeres frigorífiques, que no han hagut de ser transportats de zones remotes. De retruc podem concloure que la despesa energètica tant elèctrica com de carburants es veu disminuïda ajudant a la conservació del medi ambient.



La fruita i verdura ecològica es caracteritza pel seu autentic sabor no per la seva aparença visual.