CATALUNYA: La neu arriba a tot el Pirineu Català

2012-12-06

Les grans quantitats de neu acumulades durant els darrers dies deixen gruixos de més de 70 cm en gran part dels Pirineus catalans, assegurant així un dels millors començaments de temporada de l’última dècada.
Des de fa unes setmanes que les temperatures han baixat notablement a causa d’un seguit de pertorbacions provinents del nord que han descarregat grans quantitats d’aigua i neu a les muntanyes. Dilluns passat i just abans del pont de desembre, les grans nevades van assegurar excel•lents condicions per poder obrir estacions d’esquí. A la Val d’Aran es van registrar 55 cm de neu nova.

Vista de les pistes d’esquí de Vaquèira Beret des de la urbanització de Tanau.
L’arribada del pont ha coincidit amb la retirada de les pertorbacions i l’arribada d’un sol radiant el qual ha creat paisatges de postal a tot el Pirineu.
Especialment a l’estació d’esquí de Vaquèira Beret, s’han pogut veure paisatges més semblants a la Lapònia que a Catalunya i es que la gran quantitat de neu, el vent i les baixes temperatures han fet compactar la neu dels arbres donant textures abstractes i impossibles.

Sol i molta neu a la Val d’Aran.
El turisme a tornat al Pirineu però no amb tanta intensitat com fa anys, la crisis es nota, diuen els aranesos. Tot i això els preus dels forfaits per esquiar no s’han pujat i continuen fregant els 50 euros en gairebé totes les estacions.
A banda de l’esquí, les activitats relacionades amb la neu han anat agafant pes els darrers anys degut a l’alt preu dels tiquets per esquiar. Pujar la muntanya caminant amb raquetes, esperar a migdia per comprar el forfait reduït o fins i tot la recomprar dels tiquets a esquiadors que acaben la jornada abans d’hora són alguns dels exemples de com ens adaptem als canvis econòmics.

Pujar caminant amb raquetes i baixar esquiant és una de les disciplines més de moda en els últims anys.
Tot això fa que tant empresaris com turistes estiguin optimistes envers la temporada de neu que tot just acaba de començar i que ens ha regalat una immillorable obertura. Ara només falta gaudir-la de la manera que cadascú més li agradi; esquiant, fent turisme pel Pirineu o simplement passejar per sobre la neu recent caiguda i deixant-te envoltar per la grandesa d’aquest paisatge natural de muntanya tant impressionant que tenim a Catalunya.

Publicat a Estol.cat