SRI LANKA: Okanda (Surf Spot) #08.7

2012-06-25

Aquesta és l'última entrada des de Sri Lanka, d'aquí poc marxem cap a Bangkok, Tailàndia. Hi estarem una setmaneta, voltant per la capital i els voltants d'aquest país que encara no coneixem.





De moment us deixem amb aquest últims dies a Arugam Bay els quals han sigut els més aventures ja que hem llogat tuk-tuks (petites motos de tres rodes per a 4 persones) que hem conduit nosaltres mateixos. No hem tingut cap problema amb ells, son fàcils de conduir i econòmics si ho comparteixes amb 4 persones. Només vam trencar una roda amb el bordó de la vorera davant de l'hospital que vam anar per curar un tall que l'Òscar es va fer al taló; wipe-out a les roques, tres dies de repòs i llest.


Ben d'hora, ben d'hora ens aixecàvem. Als volts de les 6 del matí, agafàvem el tuk-tuk i posàvem rumb al surf-spot més situat al sud de la badia d'Arugam,  Okanda. Per arribar-hi necessites una hora per conduir uns 60 quilòmetres. A mig camí i abans d'abandonar la carretera asfaltada, ens paràvem al poblet de Panama, on hi ha molta presència de l'exercit al carrer. Entre gent local esmorzàvem rotis, bananes, cafè o te. Amb la panxa plena afrontàvem els 40 km que ens quedaven per la selva, on hi habiten des de elefants fins a lleopards, passant per cocodrils.

Amb el Niko i la Katherina. Típic esmorzar de Sri Lanka. Te amb rotis.

A Okanda acaba la carretera donant entrada al gran Yala National Park, només accessible amb jeep i un permís especial. Aquesta àrea és famosa pels budistes, cada mes de juliol arriben caminant centenars de pelegrins provinents de diferents parts de Sri Lanka (sisi, caminant durant dies i nits sota el sol abrasador i dormint a la intempèrie...). La resta de l'any a Okanda només hi trobes animals, vegetació salvatge, brossa i... onades, moltes onades! surfejant-les poca gent o simplement ningú.
Aquesta darrera setmana l'hem compartit amb un grup de 4 joves francesos i bons surfers de Bordeaux.      

The french crew; Pierre, Baptiste, Louis and Clément.
Encara s'hi poden veure camps de mines de la guerra cívil que va acabar fa 3 anys.
Els col·legues de la platja, pescadors que només surten a la mar de nit.
L'onada d'Okanda és molt divertida, fàcil i llarga. Que més es pot demanar? Que no hi hagi ningú? Doncs això també ho te Okanda! Gairebé no hi arriba ningú, això fa que es puguin agafar moltes onades. A més no cal tornar remant cap a dins, només cal caminar per la platja, saltar per les roques i esperar a la següent onada. La veritat és que hem tingut molta sort tots els dies que hi hem estat, el tamany de l'onada era perfecte per tots els nivells.

Amb el següent vídeo hem intentat reflexa una mica del surf a Okanda i la divertidíssima conducció dels tuk-tuk's:

Bye, bye, Sri Lanka!, Bye, bye, Lahiru Place! Amsdika, a tu i a tota la família us trobarem a faltar!