TAILANDIA: Bangkok #10.2

2012-07-09

Que podem explicar d’aquesta mega metròpolis asiática… com totes les grans urbes acaba tenint les mateixes característiques que les ciutats més reconegudes; edificis enormes, moltíssima gent, contaminació acústica, ambiental… però com que això ja ho coneixem tots, intentarem explicar i mostrar amb el vídeo una mica la cultura tailandesa i les seves arrels a Bangkok.
Bangkok està ubicat a uns 100 km de la bahia de Tailàndia, caracteritzat per la gran quantitat de rius que creuen la ciutat, grans i petits (la contaminació d’aquests és realment preocupant). Entre tots hi ha un especialment gran i important el qual va enriquir de forma diferent Bangkok. Al voltant d’aquest va néixer la vida de l’indret, encara s’hi poden trobar monuments, palaus i temples més importants dels diferents regnats.
Transitar pel riu és com agafar el metro a Barcelona, múltiples companyies publiques i privades naveguen amunt i avall durant tot el dia fent parada cada escassos 500 metres.
 .



Tocant de peus a terra, la vida en aquesta ciutat caòtica no para les 24 hores del dia, siguis on siguis hi ha gent caminant, menjant o circulant amb els milers de vehicles. Per sort els cotxes híbrids (benzina – elèctrics) s’estan imposant amb força a les grans ciutats asiàtiques, sort perquè de no ser així en pocs anys l’aire serà irrespirable…


A destacar la immensitat de contrastos que només es poden trobar al sud-est asiàtic; grans edificis construïts paret amb la paret de la cabana del pescador o, la dona cosint faldilles enmig del carrer, amb màquina inclosa, just al costat d’un centre de negocis.



La cultura d’aquest país sobta per la gran vida al carrer, els grans mercats a terra o flotant pels rius. Pots trobar mercats de roba, menjar, amulets… i és que Tailàndia, majoritariament budista, té una historia molt relacionada amb les creences religioses.


El menjar cuinat a peu de carrer és popular i per la nostra experiència de la mateixa qualitat, és fiable al 75%. Ara bé, mai sabràs si és pollastre o gos, gat o rata… el que si és segur i fiable és la gran varietat de fruita tropical que tant ens agrada d’aquesta zona del món.


Podríem parlar de la gran vida nocturna i el preocupant problema de prostitució infantil que pateix Bangkok però no ho farem ja que no vam descobrir la ciutat de nit, si de dia té poc a oferir de nit encara menys…
.
El vídeo de Bangkok és una mica minsu… és el material que tenim dels pocs dies que vam estar a la mega city:
.