L'Autocaravana!!! Wonhmobil!!! (Germany) #09.19

2012-04-18

El passat dia 20 de Març vam anar a Essen, un poblet de Dusseldorf a Alemanya. El motiu, comprar una autocaravana!

El viatge va començar a les 7 del matí a Obergurl, des d'on vam agafar un bus de dues hores per arribar a l'estació de tren de Öztal al Tirol austríac.




Des de Öztal vam agafar un tren que ens va deixar a Innsbruck, uns 40 min.


De Innsbruck a Munich, 3 horetes, ens vam colar a un compartiment molt acollidor pel qual no havíem pagat. Sort que l'Òscar es va despertar un minut abans de la parada sinó hauríem acabat a Praga!



De Munich a Dusseldorf, 4 horetes  més travessant el centre d'Alemanya. A destacar el bon estat de les vies, la comoditat dels trens equipats amb wifi, servei de bar... serveis de AVE a preus de Rodalies! Vam estar un total de 11 hores viatjant des d'Àustria fins al nord d'Alemanya per una mica menys de 50 euros.


Per fí l'últim tren de 20 minuts que ens portarà a la petita població de Mulheim, o quelcom semblant..


La cara de pomes agres que feia el venedor del concessionari delataven les ganes de tancar el xiringu, però encara l'hi quedava la negociació amb el Catalans... ja ja ja.

Començava a fer-se fosc però encara quedava la llum justa que il·luminava la furgo (bé, autocaravana). Va ser veure-la i enamorar-nos... vam fer-li una primera ullada per fora i tot perfect! Per dins també semblava que tot estava correcte, tal i com ens havia dit per mail, però vam detectar que l'aixeta del lavabo no funcionava com tampoc la calefacció. A més ens volia fer pagar 300€ extres per les matricules de 30 dies de validesa, cosa que en principi ja estava negociada i tancat el tema econòmic.

Vam decidir agafar les maletes i marxar del concessionari, com a estratègia  de negociació, però no ens va servir de gaire ja que el venedor ni es va aixecar de la cadira...
Vam haver de girar cua i tornar a la negociació reorientant-la amb les úniques armes que teníem; la calefacció i l'aixeta... al final ni per ell ni per nosaltres. Fifty-fifty. Del que ens demanava vam acabar pagant la meitat, com a bons catalans.

Estem contents amb la compra, de moment, hem arreglat tant la calefacció com l'aixeta nosaltres mateixos, queda bé, no? Bé, realment a la calefacció li fallaven les piles i l'aixeta no estava connectada ;p Us deixem amb algunes fotos de la nostra nova companya de viatge!




Com que l'endemà havíem de fer tot el tema del "papeleo", ja ens vam quedar a dormir a l'autocaravana, al mig del pàrquing de l'empresa. La pua va ser que encara no sabíem que el fallo de la calefacció eren les piles... així que vam passar una mica de fred...


L'Autocaravana no és gran cosa, és de les més petites de la seva classe; 4,70m d'allargada, suficient per nosaltres dos i perfecte per les aventures que tenim pensat fer de cara a finals d'any (ja us ho explicarem més endavant).

El que ens va agradar més d'ella és la distribució; al final te un petit menjador que es transforma en llit, però que el deixarem sempre en mode saló perquè ja té un llit de matrimoni sobre del conductor que serà on dormirem, així no hem d'estar muntant i desmuntant llits. Important.


El motor és Mitsubishi L300 de 2.4 dièsel, 70 cavalls. L'habitacle és del constructor Frankia i per ser del 1991 està més que ben cuidada.
Disposa de totes les necessitats bàsiques com electricitat, aigua, gas, calefacció i escalfador d'aigua.... ens queda instal·lar-li una placa solar per ser més autosuficients energèticament i un kit d'hidrogen per estalviar combustible i reduir més d'un 50% les emissions de gasos tòxics. No està malament, oi?



Un cop vam tenim tots el papers en regla, vam arrencar la "furgo" per primera vegada i vam posar rumb a Kalsruhe, un petit poble en mig d'alemanya on viu el nostre amic Dennis.
Ell és de Panamà però actualment viu a Alemanya, el vam recollir i vam tornar a Obergurgl. Va estar una setmaneta amb nosaltres esquiant i fent el cabra per les muntanyes.

Com veieu a la foto, anàvem una mica justos d'espai...


Bé companys, les nostres aventures per Àustria ja acaben... avui tornem a arrencar l'autocaravana direcció... Catalunya!!! Esprem que la pobreta agunati l'ultim tirón abans d'arribar a boxes.

Una abraçada!