AUSTRALIA: Phillip Island #01.29

2010-11-25

Vam marxar d'un lloc preciós per anar a un altre de encara més preciós, anomenat Phillip Island. A part de les seves  magnífiques platges i bells paratges, aquesta illa és famosa pels petits pingüins que hi habiten, sí, sí. Pingüins a Austràlia!!!

La historieta per aconseguir veure els mini pingüins és la més llarga. així que la deixen pel final.

L'illa de Phillip Island  està situada a un quilòmetre de terra ferma australiana, només cal creuar un pont per arribar-hi. Un cop dins l'illa els trajectes en cotxe son relativament curts ja que hi ha 4 carreteres principals que creuen l'illa que fa uns 20 kms de llarg.







Teníem por que estigues molt massificada ja que vam llegir que és un lloc popular per estiuejar per als ciutadans de Melbourne. Però la nostre sorpresa va ser agradable al veure que la major part de l'illa està protegida per parcs naturals, fent que la construcció sigui la justa i necessari i a la par amb el medi ambient.
Això fa que la flora i fauna siguin espectaculars (sempre diem el mateix però es que no ens deixa de sorprendre), i és que aquí quan vas conduint cedeixes el pas als animals, no a les persones...
Vam fer una ruta per uns aiguamolls on hi ha un gran comunitat d'aus que comparteixen terreny amb cangurs, conills, serps...


Phillip Island és coneguda mundialment pel Gran Premi de Motociclisme que celebra any rere any des de 1989. Vam poder veure que eren molt aficionats a les motos i és que a qualsevol platja que estiguessis, se sentia el soroll des motors. Us deixem un parell de fotos ja que des de la carretera principal de l'illa és veu el circuit perfectament.

 



Si haguéssim de puntuar a Phillip sobre el seu surf, ambos coincidim en donar la puntuació més alta. L'illa rep els grans swells de sud-oest provinents de l'oceà Antàrtic , això combinat amb una illa petita és sinònim de surf cada dia independentment d'on vingui el vent. I és que si bufava del nord anàvem a les platges del sud i a la inversa. A més pots trobar platges amb fons de reef, sorra o roca. Tu tries segons el teu nivell!!!





A la punta oest de l'illa i situada a uns 500 metres, vam trobar una illa (al fons de la primera imatge), on hi viu una colònia de foques. Hi havia un vaixell que feia un ruta al voltant de la petita illa anomenada Seal Rocks, però vam trobar-ho massa car i vam decidir que ja tindríem l'oportunitat de veure foques més endavant. Així que vam posar el zoom de la càmera al màxim i vam fer la foto que us ensenyem.



La historieta del Pingüins:

Veure els pingüins ens feia molta gràcia, ens va sorprendre molt saber que aquí hi viuen aquests animals tant graciosos. El primer dia, just arribar vam anar a assabentar-nos de com funcionava, i ens van dir que sabia de pagar. Per variar... ho vam trobar massa car, així que vam idear un pla alternatiu, ja que pagar per anar a una platja... vam pensar que la platja és de tots,no?

Vam estudiar la zona, i vam veure que a prop de la platja a on deien que hi viuen els pingüins hi havia els aiguamolls, i mirant al mapa, ens donava la sensació qui hi arribaríem. Des dels aiguamolls a la platja i devien haver-hi uns 500 metres, però sense un camí, tot eren herbes, animals i verdisses. Els del negoci dels Little Penguins ja ho tenen ben muntat, no hi ha cap camí que et faci arribar a la platja, perquè no tinguis altre remei que pagar els diners per veure'ls.

Els pingüins arriben a casa seva quan cau el sol, ja que passen tot el dia al mar pescant. Així que quan començava a fer-se tard ens vam equipar, jaqueta, pals per caminar, càmera, una lot, unes bones bambes i sobretot, ben abrigats, que aquí quan bufa el vent del sud porta tot el fred de l'Antàrtida.
Ens vam dirigir als aiguamolls, i quan creiem que no ens veia ningú, ens vam sortir del tram senyalitzat per començar l'aventura. Pel camí ens vam trobar de tot, animals vius i morts... i el que ens va espantar més va ser una immensa serp amagada sota les verdisses, sense fer soroll vam canviar el trajecte...i esperant no trobant-ne cap més! Anàvem agafant punts de referència fins arribar a la platja. Quan hi vam arribar vam saber que estaven en el lloc correcte, ja que a uns 800m a la dreta vam veure tota la gent a les grades esperant veure els pingüins sortint de l'aigua.

Aquí ens va envair una mica la incertesa i algunes preguntes ens passaven pel cap... Des d'aquí veurem els pingüins? Ens veuran els de l'empresa i estem fent quelcom prohibit? Trobarem el camí de tornada? Ens tornarem a trobar la serp? i mentre pensàvem això, el sol anava caient i nosaltres no veiem cap pingüí...
Els nostres dubtes van acabar quan vam veure uns animalets molt petits sortint de l'aigua i dirigint-se cap a les grades, però estava molt lluny i no veiem res... així que amagant-nos ens vam anar acostant... Però de sobte, un pingui no va anar cap a les grades, sinó cap a on estàvem nosaltres! Ohhh! Vam intentar de fer una foto sense flash, per no ser descoberts i no molestar-lo, ja sabem que no es veu molt bé, així que us mostrem una altre d'internet. La Cristina es va emportar una mini mossegada com els pingüins, no es va resistir a no tocar-lo...

Però veiem que un empleat ve directament cap a nosaltres...ups... Primer ens vam amagar entre les dunes, però no podíem estar allà in eternum... Així que disimuladament vam sortir... Vam tenir moooolta sort de que era un jove i venia de bon rollo, li vam dir que veiem caminant des d'una altre platja (cosa que li va estranyar però no va dir res) i que ens havíem trobat amb tota la moguda. Ell, amablement ens va explicar com viuen els pingüins i ens va fer una bona classe! A sobre, informació privilegiada! jajaja. A més, per abusar una mica més d'ell, li vam preguntar si podíem sortir per les grades (preferíem caminar per la carretera de nit 1 km que tornar camp a traves amb la serp per allà...), i el noi molt amablement, ens va dir que sí, però que amagàssim la càmera de fotos i que disimulessim una mica. Impressionant! Darrera les grades i havia un camí elevat de fusta per les persones, i als voltant estava a petar de pingüins, a on hi vivien i jugaven. Ens va dir que n'hi havia prop de 600 animalets...
Així que què més podíem demanar!! Pingüins davant nostre, teoria gratis i una magnífica aventura per recordar!








Bé companys, la nostra volta per austràlia ja acaba, encara farem un parell d'entrades més d'aquest gran país, però nosaltres demà agafem el vol cap a New Zealand, a passar una mica de fred, ja que em mirat les previs i demà estarem a 8 graus! 
Salut!!!
-->