PANAMA: Punta Chame, paradís del Kitesurf i els esports extrems #18.2

2015-01-05

Des de Colòmbia (Lago Calima) hem introduït un nou esport, el Kitesurf. A Panamà només hi ha 3 llocs reconeguts per a la pràctica d’aquest esport i un d’aquests és Punta Chame, situat a la punta d’una península a 100 kms de la Ciutat de Panamà. Després de l’arribada de Barcelona, el retrobament amb l’autocaravana i les gestions necessàries per tornar a reprendre l’aventura, sense pensar-nos-ho aquesta serà la següent destinació.


El conegut Travis Pastrana, corredor de motocròs, pioner en figures aèries i sent-ne molts els records registrats amb el seu nom, ell també li va reconèixer les grans possibilitats de Punta Chame i hi va construir un ressort dedicat als amants dels esports extrems. Està situat a primera línia del mar i les seves instal·lacions inclouen principalment: Una pista de motocròs, un cable per fer wakeboard, skatepark, skydive i paddle surf. Però el esport estrella d’aquest ressort és el Kite-surf ja que el vent bufa constant durant tot el dia, a més, a pocs quilòmetres hi ha un llacuna on les aigües són tranquil·les i planes (flat water) sent ideal pel freestyle (és la modalitat del Kite-surf que es fa trucs, salts i tombarelles). Això és Nitro City, i ja us diem que no està a l’abast de tothom...


El gerent del departament d’alimentació i begudes de Nitro City, no ho va dubtar ni un segon quan li vam demanar la seva ajuda. Necessitàvem el seu pick-up per treure l’autocaravana d’on havia quedat ensorrada... Per quarta vegada en aquest viatge (al vídeo diem erròniament que és la tercera). Mentre esperàvem al Walter, vam estar una estona a la vora de la piscina del ressort.Quan vam veure el seu cotxe vam dubtar si tindria força suficient per tibar La Simpi (motorhome) però sí, en poca estona ja la teníem a fora. I altre vegada, vam establir el campament base però aquesta vegada a uns metres separats de la trampa.Sense donar-nos compte els dies anaven passant i en van passar 7. La rutina sempre seguia el mateix patró però amb petites variants: Llevar-nos, esmorzar, anar a la platja, navegar, dinar, migdiada, Kite-surf o ioga, treballar per LaNostraVolta, sopar, pel·lícula i a dormir. Podríem dir que aquests dies van ser com unes vacances després de l’estada a Barcelona, vam recarregar les piles per agafar energies i forces per l’odisea que encara ens queda fins a Alaska.


Us deixem amb les fotos i el vídeo que hem editat d’aquest indret, el qual ha sigut més autèntic i tranquil del que ens esperàvem.
< Perquè la vida és un viatge >