PANAMA: Punta Chame, paradís del Kitesurf i els esports extrems #18.2

2015-01-05

Des de Colòmbia (Lago Calima) hem introduït un nou esport, el Kitesurf. A Panamà només hi ha 3 llocs reconeguts per a la pràctica d’aquest esport i un d’aquests és Punta Chame, situat a la punta d’una península a 100 kms de la Ciutat de Panamà. Després de l’arribada de Barcelona, el retrobament amb l’autocaravana i les gestions necessàries per tornar a reprendre l’aventura, sense pensar-nos-ho aquesta serà la següent destinació.






El conegut Travis Pastrana, corredor de motocròs, pioner en figures aèries i sent-ne molts els records registrats amb el seu nom, ell també li va reconèixer les grans possibilitats de Punta Chame i hi va construir un ressort dedicat als amants dels esports extrems. Està situat a primera línia del mar i les seves instal·lacions inclouen principalment: Una pista de motocròs, un cable per fer wakeboard, skatepark, skydive i paddle surf. Però el esport estrella d’aquest ressort és el Kite-surf ja que el vent bufa constant durant tot el dia, a més, a pocs quilòmetres hi ha un llacuna on les aigües són tranquil·les i planes (flat water) sent ideal pel freestyle (és la modalitat del Kite-surf que es fa trucs, salts i tombarelles). Això és Nitro City, i ja us diem que no està a l’abast de tothom...


El gerent del departament d’alimentació i begudes de Nitro City, no ho va dubtar ni un segon quan li vam demanar la seva ajuda. Necessitàvem el seu pick-up per treure l’autocaravana d’on havia quedat ensorrada... Per quarta vegada en aquest viatge (al vídeo diem erròniament que és la tercera). Mentre esperàvem al Walter, vam estar una estona a la vora de la piscina del ressort.



Quan vam veure el seu cotxe vam dubtar si tindria força suficient per tibar La Simpi (motorhome) però sí, en poca estona ja la teníem a fora. I altre vegada, vam establir el campament base però aquesta vegada a uns metres separats de la trampa.



Sense donar-nos compte els dies anaven passant i en van passar 7. La rutina sempre seguia el mateix patró però amb petites variants: Llevar-nos, esmorzar, anar a la platja, navegar, dinar, migdiada, Kite-surf o ioga, treballar per LaNostraVolta, sopar, pel·lícula i a dormir. Podríem dir que aquests dies van ser com unes vacances després de l’estada a Barcelona, vam recarregar les piles per agafar energies i forces per l’odisea que encara ens queda fins a Alaska.


Us deixem amb les fotos i el vídeo que hem editat d’aquest indret, el qual ha sigut més autèntic i tranquil del que ens esperàvem.








< Perquè la vida és un viatge >