KITE SPOT #1: Lago Calima, COLOMBIA

2014-07-01

Llac Calima: Calima és un llac situat a 950 m. d'alçada a tant sols 1 hora de Cali, una de les ciutats més grans de Colòmbia. Darien és la localitat més gran d'aquest llac on pots trobar un bon mercat de fruita i verdura, supermercats i mecànics o sigui tot el que nosaltres necessitàvem per passar una temporada sense moure'ns del llac.


Jordi Pro on fire!
CasaKite és una casa gran, amplia, ubicada dins una urbanització privada a les afores de Darien. Aquest hostel pels amants del kitesurf ofereix estança amb cuina compartida, transport al llac i per suposat classes de kitesurf amb els més catxondos i profesionals instructors de Calima. Haider i Nia és la parella que gestionen CasaKite, colombians 100% que des del primer moment et faran sentir com a casa i és que si quelcom caracteritza aquest país és l'educació i amabilitat de la seva gent.






Haider, Ñan, Cris, Nia i Hachi.
Kitesurf instructor: Niko

Kite spot: Nosaltres ens vam instal·lar a peu de llac, a Kayros kiteboarding i Calimakitesurf, un lloc màgic d'aquest llac on cada dia esperàvem, acampats junt amb els nostres veïns suïssos, el vent que arribava puntual cap al volts de les 11 del matí, a vegades més fort, 28 nusos, a vegades més suau 18 knots. Si el vent arriba tard es pot fer paddle surf o wakeboard tibat per una zodíac o bote, o les passejades en bici pel voltant del llac.





Hi ha pocs llocs per acampar just davant del llac, nosaltres us recomanem fer-ho a dins del terreny d'alguna escola ja que les entrades públiques no sempre reben vent i per les nits poden arribar a ser un xic perilloses.






Com dèiem, el vent del llac Calima és molt predictiu però no molt constant i amb un percentatge elevat de dies de vent a l'any, diuen els locals que gairebé tot l'any bufa vent, el que marca la diferencia és la temporada de pluges que va del novembre al març. El llac es estret i allargat, d'uns 13 kms de llarg i 1,5 kms d'ample.






Al poble de Darien allotja Cogua kiteboarding, la marca colombiana més important de taules de kitesurf, així com surfkite. Harold, el propietari de la marca de taules Cogua kiteboarding, ha viatjat arreu del món per continuar millorant la qualitat de la seva marca. Recentment ha estat a Hawai on ha treballat per una important empresa de windsurf i kitesurf.



Per tot això, Cogua està traspassant fronteres i comença a vendre taules arreu del continent americà. Un tret característic de Cogua és l'utilització de bambú i closca de coco, també un tret distintiu d'aquesta marca que la fa visualment atractiva és l'utilització de fibra de carboni negra, reforçant l'ànima de la taula i afegint graus de flexibilitat.



Fins a la propera!