SURF SPOT #43: Playa Venao, Panama

2015-02-01



Playa Venao: Panamà rep dos tipus de mar el carib on els swells de vent de període curt poden arribar a formar grans onades en pocs dies, i a la part del pacífic els mars del nord o del sud amb grans periodes.

Publicitat:
Al tenir una costa irregular es molt important escollir les platges depenent la temporada, nosaltres vam estar a la temporada seca que va de novembre a maig i es quan normalment hi han menys onades, però nosaltres vam tenir sort, fins i tot els locals estaven sorpresos de les bones onades que hi havien estant fora de temporada.




Venao és una de les poques platges surfejables en la península, també hi ha Cambutal però a nosaltres ens va agradar més Venao per la forma de les onades. El problema principal d'avui en dia es que Playa Venao està sent comprada per israelians i estan construint a peu de platja hotels i resorts, privatitzat gairebé tota la platja.



L'onada és beachbreak, fons de sorra que aguanten bones onades, obren be cap als dos costats formant a-frames perfectes. Hi han onades per longboard i també per shortboard. Entre setmana es pot surfjar tranquil, només hi han els treballadors israelis dels hotel i pocs turistes. Però els caps de setmana s'omple de locals dels voltants que venen i acampen ens els pocs racons de platja natural que queden.