On day in CATALONIA!

2012-10-09

Primer de tot us deixem el vídeo!!! On fem un recull d'imatges d'un diumenge qualsevol al Parc de la Ciutadella, esports de carrer i d'aigua, la manifestació històrica del passat 11 de Setembre 2012 i multitudinària ja que es van aplegar prop de dos milions de persones a Barcelona per demanar la independència... Castellers, correfocs i focs artificials tanquen aquest vídeo dedicat a la nostra terra. 




Catalunya:

(Catalonha en occità i Cataluña en castellà) és un país europeu de la Mediterrània occidental. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Per diferenciar-la del territori històric, sovint es denomina comunitat autònoma de Catalunya. Amb un estimat de 7.364.078 d'habitants del 2008.



Òscar a un carrer del centre de Sabadell.
Els castellers:
Són torres humanes aixecades sense cap tipus d’ajuda mecànica. Es tracta d’un fet cultural i identitat propi del poble de Catalunya que l’any 2010 fou declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Els participants rivalitzen per formar-ne es més alts i de millor estructura, coronats amb l'enxaneta, un nen o nena que aixeca el braç.


Els Correfocs:
És un acte celebrat majoritàriament a Catalunya , però també s'ha estès pel País València i les Illes Balears i Catalunya Nord.
Té les seves arrels en el Ball de diables ja documentat en el segles XII, però no va ser fins al XX que va prendre la seva forma actual.
El terme correfoc va sorgir en diferents cercaviles de Festes Majors o celebracions populars de Catalunya, com una manifestació improvisada de la gent, dracs i els diables que actuaven corrent, saltant i ballant conjuntament sota el foc.
Font: Wikipedia.




Història:
Catalunya va ser una possessió de l'imperi Romà que va passar a mans dels gots i els alans el segle V. Els musulmans la van conquerir el 712, però en van ser expulsats de la riba nord del Llobregat a finals del mateix segle i el començament del següent amb el suport de Carlemany. Amb el temps, els comtes francs van convertir Catalunya en un domini independent i es van confederar el 1137 amb la Corona d'Aragó, acabant la conquesta dels territoris musulmans de Catalunya el 1154.

Pol, Dani, Cristina i Òscar encapçalant una de les columnes de l'11 de Setembre.
La Corona d'Aragó es va unir a la Corona de Castella el 1476 i va conservar les seves institucions autònomes de govern fins a l'acabament de la Guerra de Successió Espanyola el 1714, uns anys després del seu desmembrament per la cessió al Regne de França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya.
El 1978, va recuperar autonomia i es va constituir com a comunitat autònoma del Regne d'Espanya.
En l'actualitat, Catalunya és una de les comunitats més riques i pròsperes d'Espanya. Amb un total de 947 municipis i 7,5 milions d'habitants. La capital és Barcelona on dos terços de la població hi viuen.


Catalans farts de pagar peatges inicien campanya #novullpagar.


Al Parc de la Ciutadella amb l'amiga Jasmin d'Àustria meravellada amb la ciutat de Barcelona.

Dani, Cristina i Sergi surfejant onades a la costa catalana, Mar Mediterrani.