SURF SPOT #2: Masnou, Barcelona, CATALUNYA

2012-10-20

El Masnou és un municipi de la comarca de Barcelona, situat a la costa del Maresme, costes amb antigues tradicions dedicades a la pesca i l'agricultura. Avui en dia el Maresme manté arrels vinculades al mar, gairebé cada municipi disposa de port i llotja on es ven el peix arribat de la mar.

Per causa dels ports esportius, que fan de barrera artificial a la regeneració de la sorra natural, provoca la desaparició de la platja i la conseqüent regeneració artificial extraient grans quantitats de sorra del fons marí (destrucció del medi ambient i gran despesa econòmica).

El port del Masnou està construït amb grans peces de pedra disposades en forma d'espigons per protegir les embarcacions de la força del mar, donant vida a una onada que es forma al sud del mateix.


La riera del Masnou porta sediments a la platja els quals fan que gairebé durant tot l'any hi hagi una bona bancada de sorra que fa que trenquin les onades, des de la punta de l'espigó fins a la sorra.

La curiositat del lloc es veure la gent caminant fins el final de l'espigo per poder saltar a l'aigua i així agafar les onades des d'allà mateix i fins la sorra. El circuit es completa tornant caminant per l'espigó un cop has surfejat una onada llarga.



El port del Masnou, tal i com és coneguda aquesta onada, és una de les més visitades pels surfistes catalans quan el mar està gran i gairebé en cap altre platja es pot practicar el surf. La condició d'estar arraserat pel gran port fa que les onades obrin cap el sud i siguin llargues i amples.



En la memòria dels surfistes que porten anys practicant surf a Catalunya, al Masnou sempre hi han records per les sessions d'onades més grans i memorables de la història del surf Català. La millor direcció del mar sol ser des de est fins a fortes tramuntanades del nord.


Seguim amb la ronda de platges per fer surf a Catalunya. Fins el següent surf spot... Salut!!!