AUSTRIA: Una història d'allaus #09.13

2012-02-08


Set i quart del matí, sona el despertador, m'aixeco a la segona i em preparo per anar a treballar...
Porta dos dies nevant intensament, a més el fort vent ha fet
que s'acumuli més d'un metre de neu nova i això és bo per esquiar però dolent per les allaus ja que segons l'última dada, més de 80 persones moren a l'any per allaus a la zona del Tirol Austríac.

Miro per la finestra i veig que efectivament, continua nevant i la carretera torna a estar tallada per risc d'allaus. Ahir no vaig poder arribar a la feina, vaig trucar i ja sabien que la carretera estava tallada. No et preocupis, hem van dir, demà ja ens veurem.


D'on vivim fins a la Pensió on treballo només hi ha dos quilòmetres així que decideixo anar-hi caminant... de sobte apareix un tot terreny i cridant-me en alemany em diu:. Que fas aquí? . Després d'explicar que vull anar a la feina caminant,, hem diuen que foti el camp ràpid i em quedi junt a les cases, que l'helicopter està deixant caure bombes als pics de les muntanyes i en breu cauran tones de neu.
Al cap de dos minuts començo a sentir bombes, agafo la càmera i a gravar.

Finalment i després de que les llevaneus hagin netejat la carretera, la obren i puc arribar a la feina. Tres horetes de "mocho i vacuum" i a esquiar neu vergeeeeee!!!


Estem al ecuador de la temporada a Àustria, encara queda molt però també poc així que aprofitarem el màxim per gaudir de la neu i compartir-la amb vosaltres.