AUSTRIA: Sauna Master, la feina de l'Òscar #09.6

2011-12-21

Avui us explicarem la feina de l'Òscar al complex de 2.000 m2 de saunes i piscines del Hotel Crystal a Obergurgl, Austria.El dia 17 de Novembre va començar el contracte anomenat Sauna master. En principi i a primera vista sembla no només una feina fàcil sinó que relaxada i amb poca cosa a fer. Això és el que podreu comprovar al vídeo... encara que no reflexa la realitat com més endavant us explicaré.


Cada dia menys el dimecres el despertador sona a les 7:15 per baixar al restaurant del hotel i esmorzar les quatre merdes de sempre. Un troç de pa dur o semi dur que pots acompanyar amb mantega mermelada o crema de xocolata... si tens sort pots trobar algun troç d'embotit petrificat de fa una setmana. Jo no soc cafeter però per aguantar el dia és necessari si no vols caure en depressió. Així que un cafè i a corre que a les 8 comença la jornada.
Cada matí la feina és de tres hores en les quals bàsicament has de netejar els 2.000 m2 de superfície de saunes, piscines i areas de relax que el dia anterior han estat invaïdes per centenars de persones. Aquesta feina la havia de fer jo i la meva amiga màquina de neteja. A part de passar l'aspiradora i la màquina que fa la funció de "fregona", havia de reposar gots, fer el té, i netejar les saunes, ... un pal de collons que a part em deixava extenuat.


Després de la curta jornada  del matí podia descansar fins les 4 de la tarda que no m'hi tornava a posar. Era llavors quan la feina de veritat trucava al llit on encara descansava del patiment del matí.

Les tardes eren de 4 a 10 de la nit, amb una pausa de 45 m. per sopar.
Si veieu el vídeo veureu molts llocs macos i acollidors, però buits, on a les tardes es podien arribar a concentrar més de 300 persones i clar, imaginat el que embruta tanta gent. Tovalloles noves, tovalloles, brutes, gots nets, gots bruts, més te, més fruits secs, pomes, sucre... tot s'acaba ràpid quan hi ha molta gent i jo havia de reposar-ho tot solet caminant amunt i avall, escales i més escales... però això no és ni un quarta part del cansanci. La meva veritable feina és Sauna Auffgus o Sauna infussion.

Pels que no s'apigueu de que va; hi ha una sauna de 50 persones de capacitat, totes nues, en pilotes, on  a les 5 i a les 6 de la tarda el sauna master o sigui jo, ha de fer durant uns 15 m. una mena de ritual amb l'aigua i la tovallola. La sauna està a una temperatura de 80º que el sauna master apuja fins a 93º al final de la infussion.
Començant amb una curta presentació sobre la meva persona a tots els assistents a la sauna, es continua movent l'aire del sostre, que és el que està més calent, per fer-lo baixar. Posant aigua a les barbacoes aconsegueixes que el calor sigui terrorífic, que és el que els hi agrada als usuaris de les saunes. Contra més calor més suan i més quilos perden. El problema és que jo de quilos no en tinc molts per perdre i dues saunes al dia més les 9 hores de feina doncs podrien concloure que no és gaire saludable.


Al cap tres setmanes i després de veure més de 4 persones desmaiar-se al final de les infusisons vaig començar a entendre que potser no és gaire bo fer-ho tant sovint. I així va ser com la 3ª setmana se'm van acabar les energies i vaig començar a marejar-me al finalitzar les saunes.
Calculant el sis mesos que em quedaven per davant vaig decidir anar a parlar amb el director del hotel i dir-li que o em posava un ajudant o que ja es podia anar buscant un altre per fer aquesta feina. He de dir que tot això és remunerat amb 1100 euros més menjars. O sigui una merda! A part de no tenir forces per fer res durant la resta del dia ni el meu únic dia de festa. I nosaltres hem vingut aquí per gaudir de la neu no per deixar-nos la vida!

El director em va dir que aquesta feina era per una única persona, llavors li vaig demanar que em prepares el papers que en una setmana deixaria la feina.

Així ha transcorregut el primer mes d'estada. Ara ja estic fora. Tinc una nova feina i vivim en un altre lloc. Tot ha ant a millor, però això us ho explicarem en una altre entrada de la nostra volta.

Fins llavors gaudiu del vídeo i passeu bones festes.