SURF SPOT #34: Playas, Guayaquil, ECUADOR

2014-05-23

Playas –Guayaquil: Aquest districte del sud d’Equador és un dels únics que reb onades provinents del sud del Pacífic o sigui la temporada seca que va de Març a Octubre. El clima és totalment tropical així que te dues temporades ben diferenciades, la humida i la seca.


Playas va ser una ciutat costanera molt explotada turísticament als anys 80 i 90, degut a la seva proximitat a la gran metròpolis de Guayaquil, només una hora, va fer que els edificis, hotels i restaurants creixessin com l’escuma. Avui en dia s’observa un tant descuidada i sense tant turisme.





De qualsevol forma, Playas, és un lloc màgic pel que al surf es refereix. 
La seva orientació sud-oest i els seus vents suaus fan d’aquest troç de costa d’uns 2 km un lloc privilegiat per la pràctica del surf.

Els principals spots son Humbolt, Chabelas, Olas Verdes, Shark Bay i la Posada, aquesta darrera és una de les dretes més llargues d’Equador. De principi a fi aquest seguit d’onades ofereixen diferents tipus de trencants, des de onades per bodyboard com super constants, fàcils i planes onades per longboard com Humbolt i Chabelas.

Olas Verdes
No esperis trobar molts surfistes a l’aigua, 4 locals entre setmana i algun surfer més els cap de setmana provinents de Guayaquil.


Per acampar és un paradís, podent escollir la teva parcel·la en un tram de costa de més d’un km. No es pot arribar en auto ja que els camins son particulars, obligant-te a caminar vorejant  amb la taula sota el braç només en marea mitja a baixa ja que en marea alta hi ha molt punts del camí que son impossibles de creuar.