SURF SPOT #32: Lobitos, PERU

2014-05-17

Lobitos: Si vau flipar amb el color de l’aigua i els tubs de Rob Machado a Perú a la surfmovie Castles in the sky o el “giro o tubo” dels vídeos de Kepa Acero, segur que quan arribeu a Lobitos, al nord de Perú al·lucinareu molt més degut a la diferencia de temperatura de l’aigua en comparació amb la resta de les platges d’aquest increïble país. Mentre que l’aigua oscil·la entre els 17 graus degut a la corrent de Humbolt provinent del sud Pacífic, la corrent de Panamà fa que els 21 graus de temperatura de l’aigua al nord  facin d’aquesta zona un lloc privilegiat tant per onades com per confort ambiental.


Les diferents onades de Lobitos fan d’aquest poblet de pescadors un indret molt visitat per surfistes de tot el món.

Llocs per acampar, hostals per dormir; recomanem la Posada de Darwin, restaurants per menjar però tot integrat en aquest marc inhòspit i desèrtic ple d’estacions petroleres a terra i a mar.


Baterias  és la primera i més radical onada que troben a dins de les instal·lacions militars que custodien les màquines de bombeig de petroli. Perfectament tubular trencant molt a prop de les roques ,és la que rep més mar.


Lobitos és l’onada més plena de surfers, llarga esquerra  pointbreak sobre un perfecte banc de sorra en constant moviment.







Piscina és l’onada més curta i potent situada més al nord del poblet, també s’hi troba dins d’instal·lacions militars, a peu s’hi passa però no amb cotxe. Petita platja limitada per una antiga piscina salada de pedres. L’onada trenca de cop formant tubs perfectes i ràpids.