SURF SPOT #13.4: Pichilemu & Punta Lobos, CHILE

2014-02-18

Continuant la ruta cap al nord i a uns 200 km abans d’arribar a la gran capital Santiago de Chile, trobem Pichilemu poble i Punta Lobos platja, un mix de ciutat de vacances d’estiu (Pichilemu), i platja salvatge natural amb una onada mundialment coneguda per les seves grans i fredes onades (Punta Lobos).




De Pichilemu destacar un parell d’onades. La primera es una llarga esquerra que comença al final de les roques de la gran badia, és una onades grossa, preferiblement per paddle surf i longboard. Funciona millor amb grans swells del sud.

La segona és un beachbreak de sorra en mig de la platja que obre a dretes i esquerres principalment tuberes a causa de vent offshore que rep durant tot el dia, el millor punt és en marea mitja.
A part de la gran afluència de gent i la gran quantitat de botigues, restaurants... Pichilemu no te gaire més atractiu que veure la petita Caleta de Pescadores, desenes de pescadors artesanals mantenen les seves pràctiques ancestrals.




Si la gentada t’estressa millor conduir un parell de km al sud, allà s’hi troba una altre badia custodiada per dues gran roques en forma de pits, “Las Tetas” com aquí li duen. Això és Punta Lobos, big spot waves. Un indret per fer surf on les onades poden arribar als 8 metres d’alçada.




Avui en dia aquest indret està bastant massificat, tot i això sempre pots trobar el teu raconet per agafar onades.
L’onada comença a trencar on “las tetas”, allà hi viuen desenes d’ocells aquàtics com els majestuosos pelicans d’aigua freda, cormorans, gavines... 


L’onada continua trencant sense parar fins arribar a la sorra, uns 700 metres més enllà. Els dies bons es pot surfejar sencera, el petit inconvenient és que per arribar a l’onada has de fer una gimcana. Primer baixes el penya segat, després saltes i remes fins a “las tetas”, finalment tornes a saltar d’aquestes roques i a esperar la teva onada. En dies d’onades grans aquest procés pot ser realment molt perillós!




De Punta Lobos en portem molt bons records, bona gent, bon ambient, un indret inigualable a cap altre que hem vist fins ara i sobretot els primers balls dels grans pelicans sobrevolant les onades.