URUGUAY: La Paloma, Valizas, Colonia i Fray Bentos, frontera amb Argentina #11.6

2013-11-18

El temps passa ràpid quan estàs a un indret agradable i amb bona companyia com és Punta del Diablo, sobretot, perquè estàvem junts amb la germana de l'Òscar. Però... ja tocava encendre el motor de La Simpi (autocaravana) i començar La Volta per Amèrica d'una vegada :)

Vam recollir el 'campamento base' que havíem muntat al Monte Zion i quan ens disposàvem a marxar, vam tenir la darrera sorpresa. La Cris i el Rasti ens acompanyaven durant uns dies! Dit i fet,  vam carregar les seves taules de surf a La Simpi i vam començar a fer camí amb rumb a Fray Bentos, frontera amb Argentina.


Abans d'explicar-vos com van anar aquests dies, us deixem amb el vídeo que hem editat del darrers dies a d'Uruguay:


Vam fer les parades obligatòries a Valizas i La Paloma, on hi vam passar un parell de nits per la zona amb la bona companyia de la Cris i el Rasti i la lluna plena, però finalment ens vam haver d'acomiadar d'ells... :(






 



A partir d'aquell moment vam continuar els dos sols, encara que sembli estrany, fins al moment sempre havíem estat envoltats de gent. En total vam conduir uns 1.000 kms, fent les parades mínimes i necessàries. Una d'elles va ser Colonia, poblet conegut pels seus edificis d'època vora del Río de la Plata, i realment el poblet tenia encant. Vam recorre el poblet via terrestre amb les bicis i des de l'aigua amb el Paddle. Finalment hi vam passar 2 nits, dormint prop del riu amb una tranquil·litat insuperable, fins que ens van confirmar que ja teniem l'assegurança de La Simpi per entrar a Argentina.



Sense perdre més temps vam tornar a posar el cul al seient dirigint-nos a Fray Bentos, últim poble d'Uruguay i frontera amb Argentina a través del pont que creua el Río de la Plata. Un cop allà podríem dir que... 'Nuestro gozo en un pozo' ja que el primer intent de creuar la frontera va ser fallit, per un tema burocràtic... faltaven uns papers els quals vam haver de tramitar al matí següent al mateix poble. I com que 'no hay mal que por bien no venga' vam poder gaudir d'una màgica posta de sol i de la nostra primera dutxa d'aigua calenta a l'autocaravana! (aclarirem que no és la primera dutxa en un mes, sinó la primera a dins de La Simpi).



El segon intent per creuar la frontera ja va ser el definitiu, no sense fer mil tràmits i que ens revisessin per dins La Simpi. Però com sempre... amb bon rollo i una xerrera interminable per part dels Uruguayos :)


Així que... la propera entrada ja serà des d'Argentina! Fins llavors, Bon any nou 2014 i salut per a tothom!!!