CATALUNYA: Xerrada 'surfera' a l'escola Les Arenes, Terrassa

2013-10-05

Fa uns dies ens van contactar de l’escola Les Arenes – Mont Perdut de Terrassa per anar a  fer una xerrada sobre el món del surf als nens de la classe de cinquè que els hi toca fer un treball/recerca sobre els 'surferos'Dit i fet, divendres a la tarda ens vam equipar amb material informàtic, vídeos, fotos i una taula de surf llarga i una curta, un neoprè i la càmera per immortalitzar el moment.



Només arribar a la porta del cole els nens ja ens esperaven i ens cridaven pel nostres nom; Cristina, Òscar! Estaven exaltats, eufòrics per la nostra visita i nosaltres sorpresos per tal expectació.
Un cop al gimnàs i preparats per la xerrada, van començar a entrar els nens i sense esperar ni un segon ens van afusellar a preguntes. La tutora va haver de posar ordre i donar pas a la nostra intervenció.
Vam començar explicant que és el surf, les diferents modalitats que existeixen i tot seguit van poder comprovar a través d’un vídeo que a Catalunya hi ha onades i, poden ser grans a l'hivern.


Els nens ja començaven a preguntar. Preguntes de tot tipus; heu vist cap tauró? Us ha picat algun animal marí? Ens van preguntar per les competicions, per l’onada i el lloc més macos que hem visitat… Nosaltres els hi donàvem el torns de paraules i els hi responíem un a un.


Al veure que les preguntes es tornaven tècniques, vam explicar com es formen les onades, el cicle natural de la sorra i la problemàtica de l’erosió del litoral català. Van entendre que la natura és fràgil i que les algues son éssers vius i no brutícia :)

Per acabar i arrel d’una pregunta d’una noia; Quins objectius teniu? Vam explicar la nostra següent aventura, creuar Amèrica des de Argentina fins Alaska en autocaravana… la cara de sorpresa de la canalla va ser majúscula quan van veure un parell de vídeos de les nostres aventures passades per Sri Lanka i Indonèsia.
El moment àlgid de la xerrada va arribar quan varem explicar la tècnica per remar i agafar onades, els nens i nens es van engrescar a provar-ho sobre la taula, i fins i tot la tutora es va animar!



Tot plegat una molt bona experiència tant per nosaltres com per la classe del 'surferos' de cinquè que van quedar meravellats quan els hi vam fer entrega d’una targeta per que puguin seguir LaNostraVolta per Amèrica. Molts d’ells ens van demanar autògrafs, fins i tot ens feien signar a les seves carpetes. I és que molts cops la senzillesa i la proximitat guanya a la popularitat!


Moltes gràcies a tots, ens heu fet gaudir d’una gran experiència.

Ens veiem a l’aigua amics!